LIGE NU:

Toldformand: Indsatsen mod smuglere skal øges

Det kræver langt flere ressourcer, hvis man vil smuglingen fra Danmark til livs.

Hvis politikerne vil mindske udsmuglingen af specielt hash fra Nordjylland og til Norge, så må de øge indsatsen på området.

Det fortæller formanden for Dansk Told- og Skatteforbund, Jørn Rise, til DR Nordjylland.

- Vi kunne godt tænke os, hvis de tog en beslutning lidt a la den, man har truffet i Sverige - at de virkelig vil sætte ind på det her område med at få gjort narkotika-markedet mindre attraktivt for dem, der agerer på det, siger Jørn Rise.

I Sverige er de ifølge Jørn Rise mere på vagt over for, hvad der kommer ind i landet og har blandt andet flere kontroller. De har også bedre skibe til at tage sig af smuglere på vandet, mens de danske toldere må nøjes med et samarbejde med marinehjemmeværnet.

- Vi er ikke så stærkt repræsenteret, som man er i andre lande. Det må vi bare konstatere. Og dermed er der en større latent mulighed for, at smuglerne kan smutte igennem nettet, som måske ikke er helt så finmasket, fortæller Jørn Rise.

Søndag aften blev en nordmand dræbt og en betjent såret i forbindelse med et forsøg på at smugle 250 kilo hash fra Ålbæk havn til Norge. Ifølge Nordjylland Politi er smuglersagen et enkeltstående tilfælde, men Jørn Rise er uenig.

- Ej, efter min opfattelse så er det i hvert fald ikke en enkeltstående sag. Det er en trafik, som man kender til, og som vi kender til, siger han.

/ritzau/