LIGE NU:

Tom K: Årets Le Mans-sejr var den sværeste

Især kollegaen Allan Simonsens dødsulykke gjorde den niende Le Mans-sejr meget svær for den danske racerkører.

Le Mans-legenden Tom Kristensen fortæller til tv2.dk, at årets sejr i det franske 24-timers-løb var den sværeste af alle triumferne.

Tidligere på året døde Tom Kristensens far, og i begyndelsen af løbet kørte kollegaen Allan Simonsen galt og døde af sine kvæstelser.

- Når man kommer til mål og der plejer at være champagnepropper, der springer, så var det noget helt andet i år.

- Følelserne eksploderede bare i mig. Det var lige som et vandfald, der kom fra alle fire verdenshjørner. Det var sorg, glæde, forløsning og pres, der blev blandet, siger Tom Kristensen.

Allan Simonsen omkom tidligt i løbet, og det var mange timer før, at Tom Kristensen selv skulle ned i sin Audi-bil.

- Selvfølgelig var der den her intensitet og bevidsthed om, hvad der var foregået, selvfølgelig var den en del af det.

- Men i den her situation, der forstærkede den egentlig bare mit fokus på, at det kan godt være, jeg skulle vinde for min far før, men nu skulle det for alt i verden vindes. Også for Allan, siger Kristensen

- På det tidspunkt, hvor man er vant til bare at have en fantastisk følelse af glæde og stolthed over at have været med i et fantastisk team... den var der bare ikke.

- Og derfor var det slet ikke naturligt, det boblede i mig, men det var bare ikke, som det plejede at være, det var helt anderledes. Man har egentlig bare lyst til at være alene, fortæller han.

Med årets sejr er Tom Kristensen oppe på ni Le Mans-triumfer, hvilket er mere end nogen anden.