LIGE NU:

Tom K. efter sidste løb: Bedste weekend i karrieren

Mister Le Mans blev hyldet af arrangører og medkørere før og efter sit 138. og sidste løb for Audi.

En lang og glorværdig karriere i toppen af international motorsport sluttede søndag for Tom Kristensen. Og den nidobbelte Le Mans-vinder sagde farvel med maner i kraft af en tredjeplads i sekstimersløbet i São Paulo i Brasilien.

- Et stort "tak" til alle. Jeg sluttede mit første løb for Audi på podiet i Sebring i 2000, og ved afslutningen af karrieren er jeg på podiet igen, siger Tom Kristensen i en pressemeddelelse fra Audi og tilføjer:

- Jeg er lykkelig for at have tilbragt karrieren hos Audi med det bedste hold i verden. Følelsesmæssigt var dette den bedste weekend i min karriere.

Danskeren blev hyldet fra alle sider - både før og efter han for sidste gang klemte sig ned i sædet i et betydningsfuldt løb for Audi.

Lørdag lod han sig hylde på en æresrunde på Interlagos-banen og fik overrakt en medalje af det brasilianske motorsportsforbund. Og hans Audi R18 etron quattro bar påskriften "Thanks Tom - Mister Le Mans".

Gamle teamkammerater som Allan McNish og Dindo Capello havde indfundet sig ved banen i den brasilianske millionby for at give den 47-årige dansker en værdig afsked med sporten, og for søndagens medkørere var det også svært at sige farvel.

- Det var et af de hårdeste løb i hele sæsonen. Til sidst, med Toms afsked, var situationen meget følelsesladet, siger Lucas di Grassi.

Loïc Duval, den tredje kører i Audi-raceren, glæder sig over teamets afsluttende topplacering - "især for Tom".

André Lotterer i den konkurrerende Audi-bil nummer to betegner Tom Kristensen som et forbillede.

- Hver gang en racerlegende som Tom trækker sig tilbage er det en meget speciel begivenhed. Han har været en rollemodel for mig og altid inspireret mig, siger Lotterer.

Marcel Fässler, også fra Audi nummer to, betegner Tom Kristensens karrierestop som et "tab" for hele Audi-holdet.

Tom Kristensen nåede i alt at køre 138 løb for Audi.