Tonsvis af genbrugstøj eksporteres

02:32

1 af 2

Størstedelen af tøjet, der bliver afleveret i genbrugsbutikkerne, ryger faktisk videre til udlandet. Hver måned sender organisationen Blå Kors 15 tons tøj afsted fra lageret i Aalborg.

Bluser, bukser, sko og andet godt fra gemmerne vælter ind hos genbrugsorganisationerne. Hos Blå Kors i Aalborg er der travlt. Særlig her i ferien er der bunkevis af tøj, der skal kigges igennem og sorteres.

- Vi sorterer efter hvilken kvalitet det er, og hvad mærke det er. Altså så kan man finde et par rigtig lækre Hummel-bukser, og så kan man se, at der lige et lille hul i, og så kan vi ikke bruge dem, så ryger de til udlandet, siger Margit Quist-Spanggaard, der er frivillig og sorterer tøj på Blå Kors centrallager i Aalborg.

Tøjet skal nemlig sorteres, så kun det bedste tøj kommer ud i genbrugsbutikkerne eller bliver solgt på nettet her i Danmark. Det betyder samtidig, at størstedelen af tøjet bliver sendt videre til udlandet.

-Vi sender det ud af landet, fordi en stor mængde af det tøj, vi får ind, det kan ikke sælges i Danmark. Og så fordi vi kan tjene penge på det til hjælpearbejde i Danmark, siger Henrik Kristensen, der er souschef hos Blå Kors Genbrug.

Hver måned sendes 15 tons tøj afsted fra lageret i Aalborg.

Tøjet og skoene bliver kørt til Belgien, og herfra solgt videre til andre landes genbrugsbutikker og tøjopkøbere.

- De lande, vi har kendskab til lige nu, som tøjet ender i, det er blandt andet Egypten, Cameroun i Afrika, men også nogle østeuropæiske lande som fx. Ukraine, siger Henrik Kristensen.

Tre frivillige sorterer på centrallageret i Aalborg i dag. De fortæller, at de når cirka 50 store sække hver om dagen.

Det bedste af tøjet bliver solgt i Blå Kors' webshop, der hedder www.lidtsmartere.dk. Resten af tøjet, der kan bruges, bliver solgt i genbrugsbutikkerne, og den resterende del bliver altså eksporteret.

Blå Kors modtager så meget tøj for tiden, at de nu søger flere frivillige hænder, for at nå at sortere det hele.

Blå Kors er en hjælpeorganisation, der hjælper udsatte mennesker, familier og misbrugere.

Interesseret i genbrug? Her driver Blå Kors, Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp butikker i Nordjylland:

 

 

Forsiden lige nu