Tørke skyld i flere naturbrande

Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Det er meget tørt ude i naturen, og det betyder travlhed for brandfolkene. Onsdag måtte Beredskabscenter Aalborg rykke ud til flere mindre naturbrande.

Masser af varme og ingen regn. Den kombination betød onsdag travlhed for Beredskabscenter Aalborg, der måtte rykke ud til flere mindre naturbrande.

- Vegetationen er meget tør og antænder nemt. I dag er vi rykket ud til fire brande, hvoraf de to kan henledes direkte til, at vegetationen er tør, siger indsatsleder Anders Brosbøl fra Beredskabscenter Aalborg.

En af brandene opstod i Lindholm, hvor et gammelt damplokomotiv antændte bevoksningen omkring banelegemet. Flere andre steder i Nordjylland har brandfolk også været på arbejde, fordi der er opstået brande i den tøre natur.

- Der er tørt. Man skal vise omtanke, når man færdes i naturen. Ilden får nemt fat. En flaske, der bliver smidt, kan starte en brand. Et cigaretskod kan også nemt starte en brand, siger Jørgen Pedersen, beredskabschef i Aalborg Kommune.

Beredskabschefen anmoder alle om at være varsomme, når de anvender åben ild udendørs. Han fortæller desuden, at et afbrændingsforbud kan være på vej.

Indsatsleder Anders Brosbøl fortæller, at Beredskabscenter Aalborg allerede har været kaldt ud til fem naturbrande i denne uge.

Forsiden lige nu