LIGE NU:

Træt af naboskab til psykiatrisk sygehus

Niels Henning Nielsen fra Brønderslev er træt af alt det postyr, det medfører, når en af patienterne stikker af fra Psykiatrisk Sygehus i Brønderslev.

En senil-dement mand blev fundet død på marken. En efterladt rollator fra en dement patient og en patient, der gik ind ad døren og spurgte om et lift til Brønderslev. Det er nogle af de oplevelser, Niels Henning Nielsen har haft som nabo til sygehuset.

Så sent som tirsdag stak en ung mand af, da han blev afleveret på sygehuset. Det betød igen, at der pludselig er politi og hunde i aktion på Niels Henning Nielsens grund.

- Det er ubehageligt, at vi ikke bliver advaret, når der en der er løbet væk. Vi har fire børn, så det ville være rart, hvis vi lige blev advaret om, hvad de kan møde, hvis de er ude at lege, siger direktør og nabo til sygehuset, Niels Henning Nielsen til TV2/NORD.

Niels Henning Nielsen har tre gange henvendt sig til sygehuset for at spørge, om det i det mindste ikke kan ringe, når en af patienterne er på springtur. Men sygehuset vil kun ringe til politiet og ikke til naboerne.

- Vi kan ikke ringe til naboerne, hver gang en patient mangler. Jeg mener, det er politiet, der skal tage stilling, hvis naboerne skal underrettes, siger ledende overlæge, Svend Seitzberg fra Psykiatrisk Sygehus i Brønderslev til TV2/NORD.

Det psykiatriske sygehus har ikke tal på, hvor mange gange en patient stikker af, men i følge den ledende overlæge kan der ikke gøres mere for at passe på patienterne.

- Så skulle vi jo sætte et kæmpestort hegn op rundt om det hele. Det er ikke rimeligt over for de patienter, som ikke stikker af, siger Svend Seitzberg.

Ifølge sygehuset er det kun omkring 1 procent af de bortløbende patienter, der udløser en eftersøgning.

Se mere i vores udsendelse i aften 19.30