LIGE NU:

Træt indsatsleder: Naboer har været en stor hjælp

Ved gårdbranden i Langholt, som har raseret natten igennem har op mod 20 naboer til gården hjulpet de mange brandfolk.

- Vi troede egentlig, vi havde den omkring klokken 23, hvor vi havde været i gang i knap tre timer, men derfra accelererede det.

Sådan fortæller vagthavende indsatsleder ved Beredskabscenter Aalborg Bent Tindahl Pedersen, som nu arbejder på gårdbranden på Gravsholtvej i Langholt på 11. time.

Branden udbrød i et halmlager over en stald med 100 køer, og man troede i de første timer at brandsikringen mellem loft og stald ville sørge for at køerne kunne blive indendøre. Den beslutning reviderede man dog hurtigt.

- Ilden begyndte at løbe i halmen, så vi måtte have køerne på græs, siger indsatslederen, der fik hjælp fra op mod 20 naboer og andre civile, der trådte til.

- De var en rigtig stor hjælp, siger den trætte indsatsleder.

Natten igennem har brandfolk brudt tagkonstruktionen ned og kørt brændende halm væk fra stalden og ud på marken.

- Det har været et regulært Sankt Hans-bål ude på marken ind i mellem, siger Bent Tindahl Pedersen, der fik hjælp fra både Hals, Dronninglund og sågar beredskabscenteret i Thisted.

- Vi har været 30, når vi har været flest, men vi har også skiftet ud undervejs, så du kan nok forstå, der har været mange mennesker involveret, siger indsatslederen, der endnu ikke ved, hvornår de kan runde opgaven af.

- Sidst jeg blev spurgt, sagde jeg klokken tre i nat, og hvad er klokken nu?

Den er 06.40.

- Ja, der kan du se. Jeg tror, vi kommer til at være her en del timer endnu, slutter indsatslederen.