Foto: Ivan Johan Hansen (Arkiv)

Trafikforsker: SF har ret

Forslaget om en kortsigtet løsning på trafikproblemet ved Limfjordstunnellen, møder i dag opbakning fra en trafikforsker.

Trafikforsker Anker Lohmann blev glad, da han i går hørte SF insistere på en her og nu-løsning for at afhjælpe trafikproblemerne i Limfjordstunnelen.

 

- Jeg er helt enig med dem i, at vi skal fokusere på dagens problemer, og ikke blot kigge langt ud i fremtiden, siger Anker Lohmann fra Aalborg Universitet.

 

SF kom i går med en række forslag, der blandt andet indebærer fuldt optrukne striber i tunnelen, som altså går det ulovligt at lave vognbaneskift og overhaling.

 

Jens Toft-Nielsen, der er borgmesterkandidat for SF i Aalborg, mener, at løsning kan nu og her give ro i de næste fem-ti år, og det er trafikforskeren også interesseret i.

 

- Tunnelen har været den sorteste strækning på det danske motorvejsnet altid, siger Anker Lohmann og opfordrer politikerne til at lave en foreløbig løsning, imens vi venter på den permanente løsning: En tredje Limfjordsforbindelse.

 

I aftens nyheder kl. 19.30 svarer Rasmus Prehn (S), der er medlem af folketingets transportudvalg, på trafikforskerens opråb.