02:06

Travl vinter på internatet: Fik 34 hunde på to måneder

Januar og februar bød på et par store hundesager, som betød, at Nordjyllands internat fik 34 hunde ind. Det er næsten en tredjedel af, hvad der normalt kommer ind på et år.

På Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup er den 3-årige gravhund Julius flyttet ind. Han kom til 31. januar sammen med 21 andre gravhunde fra en større hundesag, hvor opgaven og antallet af hunde var vokset ejeren over hovedet.

- Han er en rigtig charmetrold, og nu er han blevet tryg ved os og har lært at gå med sele og snor, så han er helt klar til at komme ud til en ny familie, fortæller internatleder Karina Fisker.

Hun tiltrådte 1. januar og har haft en travl begyndelse på jobbet. 18. februar var der nemlig endnu en hundesag. Her var det et ægtepar, der havde 60 mindre hunde. Konen døde, og manden kontaktede Dyrenes Beskyttelse, som fordelte hundene på tre internater. 12 af dem kom til Hjallerup.

- Jeg fik at vide, at jeg startede i en rolig periode, men det har været alt andet end stille med to store sager, fortæller Karina Fisker.

Skal vinde hundenes tillid

I hele 2017 fik 119 hunde fra internatet nye hjem. Det er meget i overensstemmelse med, hvordan det ser ud på et normalt år. I de to første måneder af 2018 er der til gengæld kommet 34 hunde fra de to sager samt enkelte hunde, som er indleveret af andre årsager.

Fra sagen 18. februar fik internatet blandt andet Chihuahuaerne Perlepus, Mikkel og Marie. Hundene var ikke misrøgtede, men havde ikke været meget i menneskehænder. En af de store opgaver var derfor at vinde hundenes tillid.

- Vi begynder med at sidde inde hos dem og så lader vi dem søge os og blive trygge ved os. Efter at Perlepus er blevet tryg, kan hun være et forbillede for Mikkel og Marie. Når de ser, at det ikke er farligt at sidde hos os, kommer de også mere og mere hen og søger os, fortæller Karina Fisker.

- Jeg er sikker på, den helt rigtige familie snart dukker op

En ny ejer vil også skulle bruge lidt tid og tålmodighed på at vinde hundenes tillid. Men så får man til gengæld også en hund, der er lige så god en familiehund som alle andre.

Mens Mikkel og Marie stadig mangler lidt træning, inden de er klar til at få nye hjem, er Perlepus og gravhunden Julius klar til at flytte. Julius er en af de sidste, internatet har tilbage fra gravhundesagen i januar, og internatet håber, at han snart finder et hjem hos en kærlig familie.

- Indtil da er han i trygge hønder her hos os, men jeg er sikker på, at den helt rigtige familie til Julius snart dukker op, siger Karina Fisker.