LIGE NU:

Tre millioner til Karby Skole

Lokale og Anlægsfonden giver tre millioner kroner til ombygningen af den tidligere skole i Karby på Mors. Nu skal skolen laves til aktivitetshus.

Den tidligere skole i Karby på Mors står tom, men lokalsamfundet håber på, at det ikke fortsætter meget længere. Skolebygningen skal omdannes til et nyt, kulturelt samlingssted, og det har Lokale og Anlægsfonden nu støttet med tre millioner kroner.

Pengene er blevet bevilget, efter borgerne i Karby har deltaget i et større projekt om omdannelse af nedlagte landsbyskoler.

- Karby Multihus bliver et spændende eksempel på, hvordan man har tænkt omdannelsen af en tidligere folkeskolebygning til et nyt aktivitetshus for mange forskellige brugergrupper sammen med en mere overordnet strategi for udviklingen af et større, sammenhængende lokalområde, siger Torben Frølich, der er direktør for Lokale og Anlægsfonden.

Pengene bliver modtaget med glæde i Karby.

- Vore mange ildsjæle har ydet en kæmpe indsats, og vi synes projektet passer fint ind i udviklingen af "de 7 sogne på Mors", som vi også er en del af. Vi tror på, at samarbejde og samspil med de mange interessegrupper vi har i området, vil være vejen for os og mange andre, siger Søren Christensen, der er formand for Karby Borgerforening.

Efter planen skal den gamle skole nu have både festlokaler og bibliotekszone, men også udenfor skal der laves blandt andet udekøkken og en række idrætsmuligheder.

Karby Skole lukkede som folkeskole for flere år siden. Efterfølgende blev skolen lavet til friskole, men børnene er nu flyttet over til den nærliggende skole i Hvidberg.

Ombygningen forventes at koste 7,75 millioner kroner. Ud over de tre millioner forventes det også at Morsø Kommune støtter projektet med næsten to millioner kroner.