LIGE NU:

Tribadernes Nat blev en rost fuser

Teaterstykket Tribadernes Nat på Vendsyssel Teater fik gode anmeldelser, men havde svært ved at tiltrække publikum.

Onsdag aften opfører skuespillere fra Vendsyssel Teater for sidste gang årets første egenproduktion på Vendsyssel Teater. I to måneder har de spillet klassikeren Tribadernes Nat af Per Olov Enquist - ofte for en halvtom sal.

- Det er selvfølgelig sjovere at spiller for en fuld sal, men det er også en af opgaverne for et egnsteater ikke kun at opføre de brede kassesucceser, men også at fordybe sig i de forskellige nicher, siger skuespiller Jørgen Bing, der spiller hovedrollen som Strindberg.

Stykket er ellers blevet rost til skyerne. Nordjyske Stiftstidendes anmelder Jens Henneberg gav stykket fem ud af seks stjerner med ordene:

- Jørgen Bing har skænket Strindberg en ypperlig maske. Han er på toppen af sin karriere i rollen som den koleriske, kunstnerisk krævende Strindberg. Han er snerrende og hæmningsløs, sindssygt spionerende, hjælpeløst jamrende og kværulerende - og vingeskudt. Man fornemmer den indre bevægelse, som gør præstationen troværdig.

Næste egenproduktion på Vendsyssel Teater er næsten garanteret succes. Det er en genopsætning af sidste års publikumssucces "Et Juleeventyr".