LIGE NU:

Trods naboprotester må fabrik udvide

[size=4] [/size]Syvende gang blev lykkens gang for en fabrik i Aalbæk med planer om at udvide. Hele seks gange tidligere er der ellers blevet givet afslag, men nu har Byrådet i Frederikshavn Kommune givet grønt lys. Det sker trods massiv modstand i årevis fra mange af naboerne.

Efter i 12 år at have gjort indsigelser mod det ene lokalplanforslag efter det andet, er det lykkedes naboerne at forpurre maskinfabrikken Net-op?s udvidelsplaner. Men nu har naboerne tabt kampen.

- Det er en hård udmattelseskrig som kommunen fører. Så mange afslag, og så bliver der alligevel givet en accept, siger Michael Rasmussen, der en af de allernærmeste naboer til Net-op.

I omkring 40 år har maskinfabrikken Net-op, der producerer garnophalere, ligget i det, der siden hen er blevet et udpræget villakvarter, og hvor mindst 31 naboer i dag føler sig generet af støj og lugt. Men med en udvidelse på 115 kvadratmeter, tror kommunen at det hele vil blive meget bedre.

- Nu laver man faktisk en udvidelse, der kommer til at betyde, at der bliver mere ro i boligkvarteret. Der skal ikke længere være så meget trafik over den vej, som virksomheden er delt over, siger John Christensen (Venstre), der er formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Trods løftet fra kommunen er mange af naboerne dybt frustrerede. Over at en virksomhed bare spørger kommunen mange gange nok så får den lov.

- Det ligesom politikerne bare stemmer ja for at få ro i sagen. At de ikke længere gider at høre på os, siger Michael Rasmussen.

Inden en udvidelse kan blive til noget, skal Natur- og Miljøklagenævnet sige god for Frederikshavn Kommunes afgørelse.