Seneste nyt:

Trumps Mars-drøm medfører vækst til nordjysk rumindustri

Nordjyske GomSpace vil koble sig med på det amerikanske rumeventyr.

USA med præsident Trump i spidsen er klar med en ny storstilet månemission.

For første gang i 45 år skal amerikanerne igen have mænd på månen. Udover ny, vigtig viden om månen, skal missionen også være et led i en endnu større mission til Mars. Hele rumeventyret er godt nyt til den nordjyske rumfartsindustri.

Satellitvirksomheden GomSpace er klar på rumeventyr. Selvom de ikke direkte skal med på Trumps månemission, er interessen for rummet godt nyt for Aalborg-virksomheden.

- Vi har det rigtig godt med at gå på arbejde for tiden – det er helt sikkert. Der kommer en kæmpe awareness omkring rumfart, når sådan nogen ting sker, og der kommer garanteret flere budgetter både i USA og andre steder i verdenen, siger CEO i GomSpace Niels Buus.

Fra første månelanding i 1969 har mennesket sat ben på månen seks gange frem til 1972, og derfor vækker udsigten til en ny rum-udflugt begejstring på Aalborg Universitet, da månen er stadig relativt uudforsket. Men spændingen omkring rumrejsen følges alligevel op af en vis skepsis.

- Man kan overveje, hvad man får ekstra ud af at sende folk derop, i stedet for at bruge den viden, vi har om robotter og autonome køretøjer, for jeg tror, de kan løse en meget stor del af de opgaver, man gerne vil have løst deroppe, siger lektor ved AAU Space Jens Frederik Dalsgaard Nielsen.  

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

041217 brand hadsund brandbil

Overophedet olie skabte brand

def_thumb,50_percent

play Mandag bliver en blæsende og kold vinterdag

Media Drop 051221 350 emfj

play Jørn og Birgit laver gravhøj i haven og begraver tidskapsler til eftertiden

40_percent

play Nyt anlæg skal producere brændstof ved hjælp af røg fra RenoNord

Til forsiden

Til forsiden