Tryg: Stormen bliver ikke en dyr omgang

Foto: Ib William Christensen

Forsikringsselskabet Tryg har hovedsageligt fået anmeldelser af småskader efter søndagens stormvejr.

Det bliver langt billigere end frygtet for forsikringsselskabet Tryg, at en storm raserede store dele af Danmark søndag. Sådan lyder vurderingen fra kommunikationschef Gerhard Dall.

- I økonomisk sammenhæng vil vi betegne de her skader som håndterbare. Det er på et sådant niveau, at det kan rummes inden for det, vi allerede har budgetteret med, siger han.

Forsikringsselskabet har i løbet af mandag formiddag fået 1600 henvendelser om stormskader.

- Det ser ud til, at det er helt domineret af små skader. Det vil sige delvise beskadigelser af tage eller gavle og den slags. Der er heldigvis ikke mange rigtig voldsomme skader, siger han.

Tryg forventer, at det samlede skadeantal for forsikringsselskabet lander mellem 4000 og 6000. Det er ikke muligt endnu at sætte et gæt på, hvad beløbet for skaderne ender på.

Men allerede nu ligger det altså fast, at det bliver væsentligt mindre end stormen i 2005, hvor beløbet endte på 4,2 milliarder kroner og stormen i 1999, der kostede forsikringsselskaberne hele 13,1 milliard.

Kommunikationschefen understreger samtidig, at såfremt der er kunder, som er ramt af stormflodskader som følge af oversvømmelser, så er det Stormskaderådet og ikke forsikringsselskabet, man skal kontakte.

/ritzau/

Forsiden lige nu