1 af 4

Tunfisk går i bundgarn ved Skagen

En usædvanlig nyhed for folk med hang til eksotiske fisk: Der er tun i farvandet ud for Skagen.

Akvariemester og dykker Martin Riis, og akvarieassistent Henrik Brink fra Nordsøen Oceanarium har supertravlt med interessant fiskearbejde i disse dage.

- Mandag morgen kl 6.30 fik de en opringning af Troels Tvilling, som er bundgarnsfisker og mangeårig samarbejdspartner til akvariet. Han havde observeret tunfisk i sine bundgarn, der står udenfor kysten i Skagen, fortæller Sylvia Berglund, der er Marketingschef i Nordsøen Oceanarium.

Henrik Riis og Martin Brink pakkede hurtigt sammen og kørte afsted til Skagen og sejlede med ud til bundgarnet. Det viste sig, at der er over 150 tunfisk af arten rygstribet pelamide, eller atlantisk bonito, i garnet.

Bonitoen kan blive op til knap en meter lang og veje seks til syv kilo. Henrik Riis og Martin Brink fik bragt ikke mindre end 28 levedygtige tun med hjem til Oceanariet, og de er her til morgen kørt tilbage til Skagen for at hente flere.

- Vil vil gerne have bonito i Oceanariet, fordi det er en top-rovfisk, og fordi de er meget smukke, når de går i stime, fortæller Martin Riis.

- Det er ikke hverdagsfangst med tun i vores farvande, men der observeres flere og flere de senere i år. Tidligere på sommeren er der fanget mange blåfinnet tun ved norskekysten, det er også usædvanligt, fortsætter han.