Tusinder af kroner til Nordjylland

Lokale- og Anlægsfonden har netop uddelt 397.000 kroner til 5 nordjyske byggeprojekter.

Hornum Borgerforening modtager 80.000 kr. i støtte til etablering af et frilufts-værested midt i Hornum by.

Værestedet etableres i tilknytning til den nye regionale cykelsti, Himmerlandsstien, og vil kunne bruges primært af lokalbefolkningen, men også af forbipasserende cykelturister.

Værestedet indrettes med en grillhytte på ca. 30 m² og diverse udendørs aktivitetsmuligheder for byens børn og unge, spejdere, naturfolk og øvrige lokale borgere samt med en overdækket plads med borde og bænke.

Østrup Borgerforening modtager 60.000 kr. i støtte til etablering af et frilufts-værested midt i landsbyen Østrup.

Værestedet etableres i tilknytning til den nye regionale cykelsti, Himmerlandsstien, og vil kunne bruges primært af lokalbefolkningen, men også af forbipasserende cykelturister.

Værestedet indrettes med en grill- og bålhytte og et madpakkehus på hver ca. 20 m². Desuden vil der i området være mulighed for teltslagning og forskelligt spejder- og friluftsliv.

Rubjerg/Gølstrup Borgerforening i Hjørring Kommune modtager 88.000 kr. i støtte til at opføre et klubhus på 64 m². Formålet med huset er at lave et rum til leg og virke, hvor byens borgere kan samles om forskellige fritidsaktiviteter.

Boldklubben Bangsbo Freja i Frederikshavn modtager 125.000 kr. i støtte til at etablere en multibane med kunstgræsbelægning i forbindelse med deres anlæg i Frederikshavn. Multibanen bliver på 20 x 40 meter, og projektet opfylder Fondens krav til multibaner om bl.a. offentlig adgang.

Hirtshals rideklub modtager 44.000 kr. i tilskud til at opføre et dressur- og stævnehus. Huset, der er på i alt 22 m², skal bruges i forbindelse med stævner, men i det daglige også til møder, ophold og "undervisning". De daglige brugere af bygningen vil være børn, unge og voksne fra foreningen.