Tusinder af nye jobs til Nordjylland

02:29

Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

1 af 2

De seneste år har været en sur periode for de nordjyske håndværkere. Men nu er der endelig gode nyheder.

- Der er ved at komme rigtig godt gang i tingene. Især i Aalborg, hvor der er flere store anlægsprojekter. Hvis alt går, som det er planlagt i 2011, så forventer jeg 3-4000 nye jobs i Nordjylland i år, siger formanden for Dansk Byggeri i Nordjylland Knud Christensen til TV2 Nord.

Arbejdsløsheden blandt nordjyske håndværkere er i øjeblikket ekstrem høj, 10 procent, hvilket er markant højere end landsgennemsnittet. Derfor skulle der være rigeligt med hænder, når de nye jobs bliver aktuelle.

I Aalborg Kommune, der står for en del af de store projekter, har man store forventninger til de kommende år.

- Vi  har formået at tiltrække borgere til vores by, så vi snart runder 200.000 indbyggere. Men folk vil være, hvor det sker, derfor fortsætter vi med at satse på vækst. Lufthavn og uddannelsesinstitutioner udvider, samtidig bygger vi flere tusinde boliger, og på den måde skulle vi gerne trække endnu flere borgere til byen, siger borgmester Henning G. Jensen til TV2 Nord.

Hos håndværkerne er man allerede i fuld gang med at forberede sig på det kommende byggeboom.

- Der er rigtig mange ting i udbud, vi regner på livet løs, og håber naturligvis, at vi kan få ordre i hus. Markedet ser bedre ud end i mange år, så vi ser med stor optimisme på de kommende år. Vi forventer, at vi i de kommende år skal ud og ansætte flere medarbejdere, siger tømremester Ole Bæk Pedersen fra Nørresundby til TV2 Nord.

Forsiden lige nu