LIGE NU:

TV: Folketingets åbning - set med nordjyske øjne

Test i folkeskolerne, udligningsordningen og klima var nogle af de emner, de nordjyske folketingsmedlemmer diskuterede, da det nye folketingsår tirsdag blev skudt i gang.

Statsminister Mette Frederiksen skød tirsdag det nye folketingsår i gang, da hun kort over middag holdt sin første åbningstale i Folketinget.

Nu skal folketingspolitikerne for alvor i arbejdstøjet, og der er emnet nok at tage op. Det afslørede den 75 minutter lange debat, som blev sendt på TV2 Nord Salto i forbindelse med Folketingets åbning.

Her deltog de fleste af de nordjyske folketingsmedlemmer i debatten, hvor temaer som test i folkeskolen, udligningsordningen og klima blev taget op. Du kan se hele debatten øverst i denne artikel.

Klima, bæredygtighed og grøn omstilling var emner, der stod højt på den politiske dagsorden under sommerens valgkamp, og derfor er det et område, hvor der er givet mange politiske løfter. Nogle af dem skal politikerne forsøge at indfri i det nye folketingsår, og debatten om, hvor meget der skal gøres, blev ganske intens.