08:28

Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 2

TV: Fra hobby til levevej - serviceøkonomer storsælger skræddersyede træmøbler

I femte afsnit af "Alt på ét bræt" møder vi Mads og Nicolai, der lige nu stormer frem med deres møbelfirma, Mani Pine.

23-årige Mads Severinsen og Nicolai Adamsen, der sælger skræddersyede træmøbler med deres firma, Mani Pine.

Mani Pines ordreliste er siden firmaets start sidste år bare vokset og vokset. Populariteten skyldes ikke mindst, at man som køber hos Mads og Nicolai har frit spil over sit produkt - alt fra længde og bredde til hvilken træsort, der skal bruges, er helt op til kunden.

- Det er nok en lidt mere intim oplevelse at handle med os frem for at købe det i IKEA eller Idé Møbler, siger Mads Severinsen.

Men det er ikke kun den intime oplevelse, der gør Mani Pine til noget unikt. Det er også historien om Mads og Nicolai. To unge mænd på 23 år, som startede det hele som en hobby i forældrenes garage - uden nogen faglig baggrund. Begge er ved at uddanne sig til serviceøkonom, og de er aldrig blevet udlært i at stå med en høvl, oliere et bord eller udvælge det korrekte træ. De gør det bare - og med stor succes.

- Vi tænker aldrig, at noget ikke kan lade sig gøre. Vi finder tit ud af, at det ikke er muligt at lave, men når fem ud af ti produkter lykkes, står vi tilbage med et fedt resultat, siger Nicolai Adamsen.

Mani Pine har efterhånden etableret sig som et anerkendt brand i Nordjylland. Det er her de fleste bestillinger kommer fra, og ordrelisten er nu blevet så lang, at Nicolai og Mads har ansat et par folk til hjælpe med den daglige produktion.

Men den voksende popularitet for Mani Pine er samtidig med til at lægge yderligere pres på Nicolai og Mads' brand. For jo flere bestillinger, der kommer, jo mere bliver den gode service og nære oplevelse for kunden udfordret.

Mani Pines udvikling fra hobby til reel virksomhed er noget, som kan ses på produkternes prisskilt. Hvor Nicolai og Mads tidligere lavede borde for at sælge dem for en slik til vennerne, er det nu 'the real deal'. Deres dyreste træborg koster 18.000 kroner.

Deres udfordring er nu at få Mani Pine ud på store danske marked - og det i en møbelbranche, hvor albuerne er mere spidse, end de to nordjyder er vant til. De to iværksættere har blandt andet været i København for at indrette en hel café med deres træmøbler.