LIGE NU:

TV: Hvor går grænsen i køen?

I en uvidenskabelig test forsøger TV2/Nord at finde ud af, hvor tolerante nordjyderne er i forhold til køkultur.

Ugen igennem har vi her på TV2/Nord testet nordjydernes ærlighed og venlighed over for hinanden. Torsdag gjaldt det nordjydernes tålmodighed et af de steder, der normalt har ry for virkelig at kunne få sindene i kog. Men hvordan er tålmodighed - og overbærenheden, når vores reporter forsøger at komme foran i køen.

Vores lille eksperiment starter i IKEAs køkkenafdeling, hvor vores testperson finder en velvalgt stegepande, som han bringer op til kassen. Her undersøger vi nordjydernes tolerancetærskel. Hvordan er den, når vores reporter vil forsøge at få en forlomme i køen, altså at snyde sig frem i rækken?

Til at starte med er det forholdsvis uproblematisk for vores mand i køen at vinde nogle pladser frem. De øvrige handlende har ingen problemer med at træde et skridt til side, når vores stegepandeshoppende reporter spørger, om han må komme foran.

-Det gør jeg da, hvis jeg kan se, at de kun har en enkelt ting, så lader jeg dem da komme foran. Jeg synes, det er meget normalt at gøre, siger Jette Marie Pedersen

Men hvad sker der så, hvis vi ændrer taktik, tager en vogn med og smider flere småting i? Med en stegepande, lidt klemmer og en skål i vognen er der stadig ikke de store vanskeligheder i at komme lidt hurtigere gennem kassen, så vi forsøger at finde en grænse for tolerance.

Læsset med diverse godter fra køkken-, bade-, og soveafdelingen og en barnestol på toppen forsøger vores reporter at komme foran under påskud, at han har travlt, og at der er nogen, der venter på ham.

Til holdet bag forsøgets store overraskelse kan selv ikke en tætpakket indkøbsvogn med diverse blandende handelsvarer få nordjyderne til at sige nej. Med lidt gode undskyldninger og en portion kækhed kan vores mand i køen stadig få forlommer af tolerante nordjyder.

-Man bliver i godt humør af det, selvom det kun er småting, så det er godt givet ud, siger Thomas Vangsø, der er en af dem, der trækker til side, så vi kan komme til kassen.

Der var faktisk kun én, der sagde nej. De havde for travlt til at slippe os igennem køen, og til at til at fortælle om det til kamera.

Fredag aften sender TV2/Nord direkte fra Ikea, hvor vi snakker med to eksperter om resultaterne af vores eksperimenter. Se med klokken 19.30