LIGE NU:

TV2/Nord flytter hjertestarteren udenfor

TV2/Nord sætter i disse dage fokus på hjertestartere, som på mange arbejdspladser er utilgængelige for offentligheden udenfor åbningstiden. Det har også fået TV2/Nord til at kigge indad.

Hos TV2/Nord i Aabybro hænger hjertestarteren indenfor. Men det bliver der lavet om på nu.

- Jeg synes ikke, det giver mening, at vi har et potentielt livreddende instrument, som hænger indenfor. Hvis der skulle ske det ulykkelige, at der kommer galt af sted her lige uden for vores dør, så skal de kunne få hjælp døgnet rundt - også efter klokken er blevet efter lukketid, siger Mikael Justesen, som er TV2/Nords administrerende direktør.

TV stationens hjertestarter er registreret hos hjertestarter.dk, hvor 1078 hjertestartere er registreret i Nordjylland. Men kun en fjerdedel af dem er tilgængelige hele døgnet.

- Vi vil gerne opfordre alle andre virksomheder og alle andre, der har en hjertestarter, til at gå samme vej som os, fordi vi ikke synes, det giver mening at investere mange millioner kroner i livreddende udstyr, og så hænger det bare bag lås og slå efter lukketid, siger Mikael Justesen.

TV2/Nords hjertestarter kommer fremover til at hænge på ydermuren ved hovedindgangen, hvor alle har adgang til den.

- Risikoen for, at der sker noget lige uden for vores hoveddør, er selvfølgelig ikke særlig stor, men jeg ved bare, at jeg sover bedre med viden om, at nu har vi i hvert fald gjort, hvad vi kunne, og hvis nu alle andre, der har en hjertestarter, gør det samme, så rykker det jo virkelig, virkelig meget.

Når der nu er så mange grunde til at hænge hjertestarteren udendørs, kan man undre sig over, hvorfor den indtil nu har været placeret indenfor.

- Tanken har nok bare været, at sådan en skal vi have, og vi skal passe på den, for den er dyr, men efterhånden som der er kommet flere og flere af dem, så giver det også bedre og bedre mening, at der bare er adgang, for de hænger stort set på alle virksomheder, så hvis vi kan få dem ud og hænge på alle gadehjørner, er der potentielt rigtig mange liv, vi kan redde på det her, siger Mikael Justesen.

Cirka 300 hjertestartere i Nordjylland er tilgængelige døgnet rundt. Er din hjertestarter ikke på listen, kan du registrere den på hjertestarter.dk.

Har du lige registreret din døgntilgængelige hjertestarter eller flyttet den eksisterende ud, så den er tilgængelig? Fortæl os om det!

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

155019160_3938959839460037_8925757446378534070_o

Fokus på ny fjordforbindelse: Stil spørgsmål til transportministeren

80_percent

play Satsning på vinterferieturister har båret frugt

150920_corona.jpg

Positivprocenten falder: Her er lørdagens nordjyske coronatal

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

155019160_3938959839460037_8925757446378534070_o

Fokus på ny fjordforbindelse: Stil spørgsmål til transportministeren

80_percent

play Satsning på vinterferieturister har båret frugt

Til forsiden

Til forsiden