Foto: Lone Vad Dam

TV2/Nord - regionen der klarer sig bedst

TV2/Nord er den kanal, der har flest seere, sammenlignet med de syv andre regioner.

TV2/Nords kanal er den mest populære blandt TV2-regionerne, i hvert fald hvis man ser på seertallene.

TV2's 24 timers-kanaler spiller dog fortsat en mindre rolle i det store mediebillede. I første halvår af 2013 har de samlet holdt en seerandel på 0,75 procent. Det er en fremgang fra 2012.

Den bedste af de otte regioner er TV2/Nord. Her er der en share på 1,6 procent i eget område.

Til sammenligning har TV/Midt-Vest en share på 1,1 procent.

- At vi er foran de øvrige regioner skyldes flere ting. Først og fremmest utroligt dygtige medarbejdere, der har arbejdet målrettet med at udvikle programudbuddet, så det er et af de mest alsidige blandt de otte regioner. Og så har vi i nordjyderne nogle utroligt trofaste seere, der hver dag åbner op for at se vedkommende og nært TV, siger programchef på TV2/Nord Robert Bedsted.

I den nyeste medieaftale fra 2012 har TV 2-regionerne fået bevilget 504,5 mio. kr. i 2012 og 520,6 mio. kr. i 2013. Det svarer til ca. 65 mio. kr. til den enkelte region i 2013. Det skriver mediawatch.dk.

- Det er klart, at en regional tv-station, som hver dag laver nyheder og så får tilført mellem 5 og 10% flere midler til en hel 24-timers kanal, er udfordret økonomisk. Hvis vi skal blive endnu bedre, og det synes jeg faktisk vi skal, er man nødt til fra politisk hold, at tilføre flere licensmidler til de regionale kanaler. Så skal vi nok give seerne gode og relevante alternativer til "Dagens Mand", "Divaer i junglen" og "Paradise Hotel" og den type af ligegyldigheder, som oversvømmer det danske TV-marked i disse år, siger Robert Bedsted.