Tirsdag d. 4. oktober viser TV2/Nord første af fem afsnit i den nye serie "Asylcentret". Foto: Daniel Mikkelsen

TV2/Nord viser livet på et asylcenter

På Brovst Asylcenter venter 400 mennesker på et svar, der afgør deres fremtid: Får de asyl i Danmark, eller skal de rejse hjem? I en ny serie skildrer TV2/Nord hverdagen på asylcentret - både for asylansøgerne - men også for de ansatte.

400 asylansøgere fra over 30 forskellige lande bor i øjeblikket på Brovst Asylcenter. Fælles for dem alle er, at de er flygtet fra deres hjemland på grund af krig, katastrofer eller forfølgelse. TV2/Nord har fulgt hverdagen på asylcentret. Fra mandag d. 3. oktober klokken 19.30 kan du følge med i den nye serie "Asylcentret".

I fem afsnit skildres livet på asylcentret. Hvad laver man egentlig som asylansøger? Går man i skole? Arbejder man? Hvordan bor man?

- Jeg tror, at der er mange myter og forestillinger om asylcentret, som folk godt kunne være tjent med at få ændret. Folk er for eksempel meget forundrede over, at der ikke er hegn omkring centret. Men i virkeligheden kan asylansøgerne jo nærmest komme og gå, som de vil, siger Thorkild Poulsen, leder af Brovst Asylcenter.

I serien kan du møde ægteparret Mahmoud og Aisha, der i 2009 flygtede fra Gaza med deres dengang ti måneder gamle datter. Nu - to år senere - venter de fortsat på en afgørelse på deres asylansøgning.

Vi følger også Mohsen, der er flygtet fra Iran. Han har ikke set sin kone i 17 år, men han har stadig ikke opgivet håbet om at finde hende.

Der er 35 ansatte på asylcentret. Og for dem er det en daglig kamp at få hverdagen til at hænge sammen. Serien følger også de ansatte og de udfordringer, der opstår, når man arbejder på et asylcenter.

Se med, når TV2/Nord viser serien "Asylcentret" for første gang mandag d. 3. oktober i udsendelsen klokken 19.30.