Tyve risikerer at miste jobbet

Tyve medarbejdere på laboratoriet i Aalborg risikerer at miste deres arbejde allerede i det nye år. Foto: Christell Maria Iversen

Tyve medarbejdere står til at miste deres arbejde, fordi Fødevarestyrelsen vil lukke sit laboratorium i Aalborg.

Allerede 1. januar risikerer de tyve medarbejdere på Fødevarestyrelsens laboratorium i Aalborg at stå uden arbejde.

Laboratoriet er nemlig truet af lukning, fordi Fødevarestyrelsen vil omplacere laboranternes opgaver på laboratorier i Ringsted og Esbjerg.

Og selvom beslutningen om at lukke laboratoriet endnu ikke er endeligt truffet, så er stemningen blandt medarbejderne allerede noget trygget. Anette Nielsen har arbejdet på laboratoriet i 43 år, og for hende er tanken om, at det måske snart er slut, trist:

- Mange er rigtig kede af det. Der er meget få laborentstillinger her i Nordjylland, så fremtiden ser noget trist ud for os, hvis vi bliver fyret, siger hun.

Fødevarestyrelsen giver ingen garantier for, at de kan finde arbejdspladser til alle tyve medarbejdere, men ifølge Anette Nielsen er det også de færreste, der er interesserede i at blive omplaceret i Ringsted eller Esbjerg:

- Mange har jo familie og børn her i Nordjylland, så man kan jo ikke bare rive sit liv op med rod og flytte til den anden ende af landet, siger hun.

Fødevarestyrelsen forventer at være klar med en afgørelse i næste uge, men meget tyder allerede på, at det ender med en lukning af laboratoriet i Aalborg:

- Vi lukker laboratoriet i Aalborg, fordi vi har for mange laboratorier rundt omkring i landet i forhold til arbejdsopgaver, og det er for dyrt. Aalborg er desuden den afdeling, vi får mest ud af at lukke, siger direktør i Fødevarestyrelsen Esben Egede Rasmussen.

Forsiden lige nu