LIGE NU:

UCN får knap 6.000 ansøgninger

Næsten 6.000 ansøgninger har den nordjyske professionshøjskole modtaget via kvote 2. Det er blandt andet uddannelserne til lærer, jordemoder, bygningskonstruktør og markedsføringsøkonom, der oplever fremgang.

Søndag 22. marts klokken 12. udløb fristen for ansøgninger til uddannelser via kvote 2. Fristen blev udskudt med en uge på grund af den helt særlige situation, Danmark står i med smitteudviklingen af COVID-19. Det skriver UCN i en pressemeddelelse.

Hvad er kvote 2? 

Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN, glæder sig over et overraskende godt ansøgertal, hvor flere end sidste år har én af UCN’s dansksprogede uddannelser som deres drømmeuddannelse.

- Vi har forberedt os på en tilbagegang, ikke mindst fordi det kan være en svær periode at skulle træffe en langsigtet beslutning. Men det ser heldigvis ikke ud til at have påvirket de unge, for årets tal ligger på linje med de foregående års flotte ansøgertal. Det er et lyspunkt i en tid, hvor vores campusser helt ekstraordinært er lukket ned, forklarer UCN’s uddannelsesdirektør.

I alt har UCN modtaget 5.868 ansøgninger, hvoraf 2.705 har UCN som deres 1. prioritet. Det er samlet set lidt færre end sidste år, hvilket primært skyldes en tilbagegang i antallet af udenlandske 1. prioritetsansøgere.

Flere vil igen være lærer

Uddannelsesdirektøre hæfter sig blandt andet ved, at læreruddannelsen ser ud til at have knækket kurven og igen tiltrækker flere ansøgere. 215 har uddannelsen som deres 1. prioritet, og det er 11 procent flere end sidste år.

- Det er ingen hemmelighed, at vi i disse år holder særligt øje med læreruddannelsen, for vi har brug for at få så mange dygtige og kompetente unge mennesker som muligt ind på uddannelsen, så vi kan imødekomme behovet for veluddannede lærere. Derfor er det enormt glædeligt at se, at vi efter nogle år med tilbagegang igen kan notere en stigning i ansøgertallet, siger UCN’s uddannelsesdirektør.

Også på UCN’s sundhedsfaglige uddannelser er der mange ansøgere, hvor uddannelserne til jordemoder og ergoterapeut går frem.

Blandt UCN’s mange erhvervsrettede uddannelser er det især markedsføringsøkonom, bygningskonstruktør og automationsteknolog, der oplever stigninger i ansøgertallet. Også offentlig administration kan bryste sig af en flot fremgang på intet mindre end en fordobling i antal ansøgere.

Ekstra pladser på pædagoguddannelsen

Til sommer kan yderligere 25 ansøgere, der drømmer om at blive pædagog, få plads på uddannelsen. Dermed kan UCN optage 517 nye pædagogstuderende i Aalborg, Hjørring og Thisted. Pædagoguddannelsen har i alt fået 481 styks 1. prioritetsansøgere, hvilket er 10 procent færre end sidste år.

- På trods af et fald i antal ansøgere her i kvote 2 bliver der igen i år rift om pladserne på pædagoguddannelsen. På den baggrund er det ekstra dejligt at kunne tage imod endnu flere, og der bliver brug for dem, lyder det fra Peter Møller Pedersen.

I 2019 var der over 200 ansøgere med pædagoguddannelsen på UCN som 1. prioritet, der måtte se et afslag tikke ind.

På UCN’s engelsksprogede uddannelser er der samlet set et fald på 11 pct. målt på 1. prioritetsansøgere. Det skyldes ifølge Peter Møller Pedersen især den aktuelle situation omkring coronavirus, som præger hele verden.

Benjamin Saltum skole

Skolehjælp til anbragte børn: Nu tør Benjamin drømme om at blive landmand

260921 Foromtale retssag

Vanvidskørsel: Kørte 140, venstre om helle og over for rødt

Louise Toft-Hansen, Svinkløv

play Fem år efter badehotellet brændte: - Denne dag vil altid gi’ et gib i mig

ENG4_8164.MXF.00_39_33_07.Still001

play Efter to år med corona: Efterskolelivet hitter

Benjamin Saltum skole

Skolehjælp til anbragte børn: Nu tør Benjamin drømme om at blive landmand

260921 Foromtale retssag

Vanvidskørsel: Kørte 140, venstre om helle og over for rødt

Louise Toft-Hansen, Svinkløv

play Fem år efter badehotellet brændte: - Denne dag vil altid gi’ et gib i mig

Til forsiden

Til forsiden