Foto: TV2/NORD (Arkiv)

UCN slår rekord i antallet af ansøgere

University College Nordjylland melder om rekordstor søgning til deres uddannelser.

I dag kl. 12 udløb ansøgningsfristen for videregående uddannelser, og på University College Nordjylland klapper de i deres hænder. Der er 4.308 ansøgere, der har sat UCN øverst på deres ønskeliste. Det er fire procent flere end i fjor. I alt har UCN fået næsten 10.000 ansøgere til deres 26 forskellige uddannelser.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi endnu engang går frem. Det er specielt godt at se en stigning i antallet af 1. prioriteter, for det betyder, at vi får endnu flere engagerede og motiverede unge mennesker ind på vores uddannelser, som virkelig brænder for den uddannelse, de har valgt, siger rektor Lene Augusta Jørgensen.

Nogle af uddannelserne på UCN er så søgte, at de må afvise nogle ansøgere. Det er især de pædagogiske og sundhedsfaglige uddannelser, der har flere ansøgere, end der er plads til, men også inden for IT, design og finans må man desværre skuffe nogle ansøgere.

- Med den store søgning forventer vi desværre også, at vi må afvise flere ansøgere, end vi nogensinde har gjort, blandt andet fordi vi har fået dimensionering på flere af vores uddannelser, siger rektor Lene Augusta Jørgensen