LIGE NU:

Uddannelsesmesse uden fagforeninger

Tidligere var fagforeningerne rigt repræsenteret på uddanneslesmesse i Aalborg, men nu kommer de ikke længere for at hverve de unge.

Onsdag og torsdag er repræsentanter fra universiteter, erhvervsuddannelser og mange andre uddannelsestilbud på plads i Aalborg Kongres- og Kultur Center til uddannelsesmessen Uddannelse Uden Grænser.

Tusindvis af unge nordjyderbesøger messen for at blive klogere på, hvilken studieretning, de skal vælge, men mens de shopper rundt mellem de mange tilbud, er der ikke blevet tid til at tænke på fagforenigner.

- Det har jeg overhovedet ikke tænkt over. Jeg ved faktisk ikke så mget om det, siger Frederik Graversen fra Thisted.

Og Alexandra Romanowska fra Brønderslev mangler også lidt viden om, hvad fagforeningerne egentlig kan tilbyde.

- Jeg hører af og til om fagforenigner i nyhederne, men ellers ved jeg ikke så meget om det, siger hun.

Tidligere har de fleste fagforeninger været til stede på uddannelsesmessen, men de er faldet fra i de senere år. Fra 3F lyder det, at man mere satser på at møde de unge, når de er startet på deres uddannelser, og også hos Metal Aalborg mener man, at det alligevel ikke nytter at forsøge at fange de unge allerede på uddannelsesmessen.

- Hvis vi skulle derud, så skulle det ikke være for at hverve medlemmer til fagforenigner, men for at få de unge til at vælge uddannelser inden for vores faggrupper, og der har vi andre tiltag, siger formand for Metal Aalborg, Jan O. Gregersen.

De unge på uddannelsesmessen er nysgerrige efter at vide mere om, hvad fagforenignerne kan tilbyde dem.

- Når man kommer i 3. g og begynder at skulle vælge uddannelse, så synes jeg også, det kunne være rart, hvis de fortalte lidt mere om det, siger Alexandra Romanowska.

- Jeg synes, det er for sent at sætte sig ind i det, når man står og skal bruge det, så jeg vil gerne vide noget mere nu, siger Emilie Krogh fra Brønderslev.

I stedet for at hverve de unge på uddannelsesmessen, satser fagforeningerne i stedet på at få fat på dem, når de har valgt uddannelse.

- Vi besøger dem meget på Tech College, og faktisk har vi organiseret omkring 80 procent af lærlingene på Tech Collega, som hører under vores fag. Så vi får godt fat i de unge, siger Jan O. Gregersen.