00:47

Udvekslingsstuderende ved Aalborg Universitet fik i dag hjælp til alt det praktiske omkring en studietilværelse i Danmark. Foto: TV2/Nord/arkiv

1 af 2

Udenlandske studerende fik hjælp

CPR-nummer, sygesikringskort og det billigste mobilabonnement kan være svære ting at overskue, når man er nyankommet udvekslingsstuderende i Aalborg.

Om det så var en cykel, et dansk mobilabonnement eller hjælp til papirarbejdet, var der assistance at hente til det meste for de internationale studerende i Aalborg i dag.

Aalborg Universitet og University College Nordjylland tager i disse dage imod talrige studerende fra udlandet, som alle skal have styr på det praktiske omkring at bo og leve i Danmark. Derfor var relevante myndigheder, teleselskaber og et cykeludlejningsfirma i dag på plads på Studenterhuset i Aalborg.

- Ved at samle det her, skal de studerende kun møde op et sted. I stedet for først at møde op et sted i byen for at få deres opholdsbevis og så en måned senere møde op i Borgerservice og få deres sygesikringskort, fortæller Jacques Kloster, international koordinator ved Aalborg Universitet.

Tilbuddet om at få hjælp til det meste på et sted, falder i rigtig god jord hos de udenlandske studerende. En af dem er Ken Coupar fra Sheffield i England, som skal læse på Aalborg Universitet frem til juni.

- Det er fantastisk, at der er folk her til at give råd og at man kun skal gå et sted hen. Hvis man kom til England som studerende, ville det helt sikkert være mere forvirrende, siger han.

Dagens tilbud til de internationale studerende er et samarbejde mellem Aalborg Universitet, University College Nordjylland og Statsforvaltningen.