01:54

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Udenlandske turister svigter Nordjylland

Specielt Hollænderne vælger Nordjylland fra, når ferien går til Danmark.

Nordjylland kan faktisk tiltrække udenlandske turister, men de kommer næsten alle sammen fra Sverige, Norge eller Tyskland. Det viser tal fra Danmarks Statistik. 

Sidste år var ni ud ti turister fra et af de tre lande mens næsten alle andre nationaliteter svigtede landsdelen.

- I Holland er der ikke ret mange, der tager til Danmark på ferie, og når de gør, er det for at tage i Legoland, fortæller Dirk Rönitz fra Holland, da TV2/Nord fanger ham i køen ved Colorline i Hirtshals på vej videre til Norge.

Af de flere hundrede tusinde turister fra Frankrig, Holland, Schweiz, USA og England, der hvert år holder ferie i Danmark, er det kun et sted mellem tre og otte procent, der vælger at holde ferien i Nordjylland.

Det er Visitnordjylland, der står for at markedsføre Nordjylland i udlandet. Her er direktøren opmærksom på problemet, og derfor har Visitnordjylland nu sat fokus på specielt Holland og England.

- I de kommende år vil vi flytte penge til markedsføring i det danske marked til det udenlandske marked, så vi er helt i tråd med at der skal ske noget på det her område, siger Lars Enevold, direktør i Visitnordjylland. 

Turisme står hvert år for en omsætning på 8,8 mia. kroner alene i Nordjylland.