LIGE NU:

Udligning: - Det store suk fra borgmestrene bliver hørt nu

Der er ingen tvivl om, at Nordjylland vil kunne mærke det, hvis regeringen og Venstre når til enighed om en ny udligningsreform, siger TV2s politiske redaktør.

De rigeste kommuner skal bidrage til de fattigste kommuner. Det foreslår regeringen i et udspil til en udligningsreform.

- Vi ønsker at udligne mere, så flere kommuner i landet kan sikre ordentlig velfærd til deres borgere. Vi kan se, at der er en skævvridning i vores samfund, og forudsætningerne er blevet for forskellig mellem land og by, siger statsminister Mette Frederiksen (S) til TV2. 

Det er ikke første gang, en regering forsøger at flytte pengene fra øst til vest. For at det skal lykkes denne gang, kræver det, at Socialdemokratiet og Venstre kan nå til enighed, siger TV2s politiske redaktør, Troels Mylenberg.

- Socialdemokratiet og Venstre er nødt til at nå til enighed. Det store spørgsmål er så, hvad Venstre vil kræve i forhandlingerne, før de kan sige ja til Socialdemokratiets udspil, siger Troels Mylenberg.

Når de til enighed, så er der ifølge Troels Mylenberg ingen tvivl om, at Nordjylland vil kunne mærke det.

- Nogle af de landlige kommuner vil få flere penge, mens Aalborg og Rebild nok vil opleve, at de skal af med nogle penge, siger han.

- Det store suk, der har været fra nogle af landkommunernes borgmestre, bliver hørt nu. Spørgsmålet er, hvor mange penge der reelt er i det for landkommunerne, lyder det fra den politiske redaktør.

Udspillet til en ny udligningsreform bliver præsenteret torsdag.

Regeringen har dog løftet sløret for nogle af hovedlinjerne i udspillet:

NOGLE AF REGERINGENS FORSLAG TIL NY UDLIGNINGSREFORM