LIGE NU:

Udryknings-hold Fjerritslev efter lukning af slagteri

Cirka tre millioner kroner er afsat til at hjælpe Fjerritslev, efter at slagterivirksomheden Tican har meddelt, at den lukker afdelingen i byen.

Beskæftigelsesministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet sender et fælles udrykningshold til Fjerritslev.

Det sker efter Tican har varslet afskedigelse af 157 medarbejdere, når virksomheden lukker slagteriet i Fjerritslev den 7. november. Udrykningsholdet skal hjælpe Fjerritslev med at tage hånd om de berørte medarbejdere.

- Fjerritslev står i en hård situation, og det er helt afgørende med en hjælpende hånd. Jeg er glad for, at vores forespørgsel er blevet hørt, så både medarbejdere bliver hørt, og der sikres, at der på sigt skabes nye arbejdspladser i området, siger nordjyske folketingsmedlem Ane Halsboe-Jørgensen.

Udrykningsholdet skal blandt andet informere og rådgive om statslige initiativer og EU-ordninger, der kan medfinansiere regionale og lokale vækstinitiativer. Derudover får Tican via Jobcenter Jammerbugt hjælp og støtte til at hjælpe de berørte medarbejdere videre.

I alt er der afsat cirka tre millioner kroner til indsatsen, som finansieres af varslingsmidler fra Beskæftigelsesregion Nordjylland. Midlerne kan for eksempel bruges til at give de berørte medarbejdere jobsøgningskurser og efter- og videreuddannelse i opsigelsesperioden.