Udsigtsdanmark - ikke Udkantsdanmark

Foto: Gert Simonsen

Forslag er væltet ind efter det socialdemokratiske folketingsmedlem og landdistriktsordfører Annette Lind udskrev en konkurrence om et nyt navn til yderkanterne.

Nærværsdanmark, Ressourcedanmark og Udsigtsdanmark - det hedder det, man hidtil har kaldt Udkantsdanmark, måske fremover.

De tre forslag er i hvert fald valgt som vindere af en konkurrence som socialdemokratisk folketingsmedlem og landdistriktsordfører Annette Lind udskrev torsdag.

- Ordene er valgt, fordi de fortæller noget om alle de kvaliteter, der er ved at bo ude i de små samfund. Den smukke udsigt - over hav eller marker -, den nære kontakt og omsorg for hinanden og de frie vidder og enestående natur. Samtidig siger ordene noget om de mange muligheder der er for produktion og vækst, siger Annette Lind.

De heldige vindere af en tur til Christiansborg og en mulighed for at diskutere socialdemokraternes politik på området blev fundet ved lodtrækning, da flere havde meldt ind med samme bud.

- Jeg er rigtig glad for, at så mange ville være med. Vi fik rigtig mange forslag, og det sender et klart signal om, at vi er mange, der er stolte af at bo i de mindre befolkede områder. Med konkurrencen har vi fået startet en meget vigtig debat om, hvordan vi vil sikre udvikling i landdistrikterne - vi har sat fokus på potentialet, siger Annette Lind.

Vinderne er:

 Søren Christian Jensen
 Kirsten Kolby
 Bodil Hvam Jessen
 
Alle forslag kan ses på Annette Linds hjemmeside her senere i dag.

Forsiden lige nu