Udvist for bordeldrift og menneskehandel

Foto: Peter Mortensen (Arkiv)

Et thailandsk ægtepar er ved Retten i Hjørring blevet idømt 2,5 års fængsel og er blevet udvist for bestandigt. (Opdateret 16:57)

Det var anklager om at have hentet thailandske piger til Danmark for at få dem til at arbejde under hårde vilkår som prostituerede, der nu er endt i en fængselsdom og en udvisning for et thailandsk ægtepar.

Den 43-årige kvinde og 31-årige mand nægtede sig begge skyldige, men er nu blevet idømt 2,5 års ubetinget fængsel og bliver begge efterfølgende udvist af Danmark for bestandigt.

- Jeg havde krævet 2,5-3 års fængsel, så jeg er tilfreds, siger anklager Peter Rask til TV2/Nord.

Sagen omhandler fem thailandske kvinder, der arbejdede på flere forskellige bordeller i Frederikshavn og i Sunds nær Herning.

Parret er dømt for rufferi og menneskehandel af de fire af kvinderne og for at have tvunget en femte til at prostituere sig. Det sidste blev parret dog ikke dømt for, da kvinden ikke ville gentage den forklaring, som hun havde givet til politiet i retten.

Det var en undersøgelse af det aarhusianske bordelmiljø, der fik Østjyllands Politi på færten af det thailandske ægtepar.

Kvinderne har fået tilkendt et ukendt beløb i erstatning, men da de to af dem er gået under jorden - både af frygt for parret og for at blive smidt ud af Danmark - og tre andre er rejst tilbage til Thailand, så er det usikkert, om kvinderne overhovedet kan få del i erstatningen.

- De må jo henvende sig. Ellers ved bistandsadvokaten måske, hvor de er, siger Peter Rask til TV2/Nord.

Forsiden lige nu