Uenighed om fibernet

Det er urimeligt at kritisere elsekskabet for manglende fibernetadgang i Aalborg Kommune, mener byrådspolitiker.

- Jeg synes ikke, at det er fair af Thomas Kastrup-Larsen, at han giver Himmerlands Elforsyning så meget kritik for den indsats, de har gjort, siger Jakob Svendsen (V), der er medlem af Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling i Aalborg Kommune.

De seneste dage har TV2/Nord omtalt flere steder i Aalborg Kommunes opland, hvor borgere har problemer med internet-forbindelsen. Borgerne i blandt andet Kongerslev kan ikke få adgang til fibernet, og det har udløst kritik af Himmerlands Elforsyning fra rådmand på området Thomas Kastrup Larsen (S).

Rådmanden har kaldt det for en grotesk sag, at nogle borgere i Kongerslev har fibernet, imens andre i Kongerslev ikke har samme mulighed.

Thomas Kastrup Larsen mener, at det er en ommer, og at Himmerlands Elforsyning skal lave beregningerne igen.

- Vi i det offentlige er blevet frarøvet vores muligheder for at gå ud og agere på det område. Derfor bliver vi nødt til at appellere til de selskaber, der arbejder med det i forhold til at få fibernettet ud til flest muligt. Det synes jeg er min rolle som politisk repræsentant, siger Thomas Kastrup Larsen (S).

Himmerlands Elforsyning graver fibernet ned efterhånden, som der er mulighed for det, lyder det fra selskabet.

- Der skal penge til. Der skal være økonomi til det, og det er klart, at hvis økonomien ikke er der, så er vi nødt til at vente til den er til stede, og vi har de rette midler til at kunne sige, at det er en rentabel forretning, siger Ole Skjold Pedersen fra Himmerlands Elforsyning.

HEF bakkes op af byrådsmedlem Jakob Svendsen (V), der også sidder i Udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling.

- Det er Himmerlands Elforsynings ejere, der skal tage stilling til, hvordan de vil investere deres midler for at sikre, at de har en forretning, der hænger sammen. Og derfor synes jeg, at det er lidt for billigt, at man går ud og siger, at det kan de sikkert sagtens finde ud af. Jeg er sikker på, at de har haft nogle professionelle folk til at regne på, om deres forretningsmodel kan hænge sammen, siger udvalgsmedlem Jakob Svendsen (V).