03:04

28-årige Daniel Nielsen har været professionel rulleskøjteskater i 10 år.

Foto: Kresten Mosbæk Gravesen

1 af 2

Ukendt nordjyde er Danmarks bedste til tricks på rulleskøjter

Daniel Nielsen rejser verden rundt med sin sport og blev tidligere på året dansk mester i rollerbladring - menkun få ved, hvem han er.

Når Nordjylland har en Danmarksmester i en sportsgren, er det normalt én, de fleste kender til. Men i Vejgaards skatehal løber en ukendt stjerne gennem mange år rundt.

Det er 28-årige Daniel Nielsen, der i 10 år har været professionel rulleskøjteskater. Han er født i Hobro og lever af sin passion.

- Det er min livsgejst at køre på rulleskøjter, så selv hvis jeg var den eneste, der kørte på rulleskøjter i hele verden, havde jeg stadig gjort det, siger Daniel Nielsen.

- Jeg har kørt hver dag og forsøgt at udvikle mig. Det har heldigvis givet pote i sidste ende.

Daniel Nielsen

Siden 2007 han levet af at stå på rulleskøjter og rejst verden rundt til konkurrencer. Drømmen startede for 16 år siden, da han gik i 7. klasse.

- Jeg har kørt hver dag og forsøgt at udvikle mig. Det har heldigvis givet pote i sidste ende, fortsætter han.

Rollerblading, som sporten kaldes internationalt, har i mange år stået skyggen af andre ekstreme sportsgrene. Mediedækningen er begrænset, og præmiesummerne ofte symbolske.

Daniel Nielsens løn er i høj grad kommet hjem gennem videopromovering på YouTube for forskellige sponsorer, som har betalt for hans rejser til udlandet.

Udover at rejse rundt bruger Daniel Nielsen sin tid på at udbrede sporten og vise de gode sider af at lave tricks på rulleskøjter. Han underviser blandt andet børn og unge i Vejgaard Skatehal.

- Da jeg startede, så man lidt skævt til det. Der var det en undergrundsport, men nu er det blevet meget mere accepteret, fordi mange børn kører på løbehjul, skateboard, BMX og rulleskøjter.

Den 28-årige nordjyde læser til lærer i Aalborg og er så småt ved at trappe ned på den professionelle karriere, Rulleskøjterne vil dog for altid være en del af Daniel Nielsen.

Mandag aften i Nordliv på TV2 Nord kan du se et længere indslag med Daniel Nielsen.