LIGE NU:

Ulla Astman formand Regionsrådet

Ulla Astman bliver ny formand for regionsrådet i Region Nordjylland.

Ny regionrådsformand
Den nye regionsrådsformand i Region Nordjylland er 37 år, kvinde og socialdemokrat. På et ekstraordinært møde i Regionsrådet blev det i dag besluttet, at Ulla Astman skal være regionens politiske leder efter Orla Hav.

Stor udfordring
- Det er en meget stor udfordring at stå i spidsen for regionen, og ikke mindst som efterfølger til Orla Hav, som jo nyder en stor popularitet. Men jeg er klar til at tage udfordringen op og sætte mit eget præg på ledelsen af den nye region, siger Ulla Astman.

Orla Hav i folketinget
Baggrunden for, at regionen skal have ny formand er, at den hidtidige formand, Orla Hav, er blevet valgt til Folketinget og har ønsket at træde ud af regionspolitik.

Aftalt tidligere
At det bliver Ulla Astman, der skal efterfølge ham, har ligget i kortene igennem længere tid. Det blev aftalt allerede i forbindelse med den politiske konstituering efter regionsrådsvalget i 2005. På den baggrund blev det også et meget kort regionsrådsmøde, og punktet om valg af regionsrådsformand varede mindre end to minutter.

Forberedt til opgaven
- Jeg har vidst det i længere tid, og det betyder, at jeg mentalt har haft tid til at forberede mig på opgaven. Men alligevel er det en omvæltning fra den ene dag til den anden at blive fuldtidsansat politiker, siger Ulla Astman.

Kalender fyldt
Ulla Astman begynder i sit nye job i dag, og allerede nu er kalenderen fyldt op med vigtige aftaler.

Fremtidig sygehus
- Inden jul har vi en række vigtige beslutninger. Det gælder blandt andet spørgsmålet om det fremtidige sygehus i Aalborg og den regionale udviklingsplan.

God udvikling
- På længere sigt handler det om at fortsætte den gode udvikling, som regionen er inde i. Her gælder det samarbejdet med kommunerne og udvikling af sundhedsvæsenet i takt med de store udfordringer på eksempelvis kræftområdet. Regionerne har mange udfordringer foran sig, men sammen med Regionsrådet er jeg parat til at skabe resultater for Nordjylland, siger Ulla Astman.