Foto: TV2/Nord (Arkivfoto)

Ulovlig arbejdskraft afsløres

Mandag går jagten ind på ulovlig arbejdskraft i Nordjylland. Det er BAT-fagforeningerne der står bag.

Godt 150 faglige medarbejdere fra BAT-fagforeningerne, der omfatter  3F, Dansk El Forbund Nordjylland, Blik & Rør-forbundet og Malernes Fagforening, tjekker mandag nordjyske byggepladser med udenlandske firmaer og udenlandsk arbejdskraft.

- Vi har en mistanke om, at mange udenlandske virksomheder og deres medarbejdere opererer i Nordjylland uden at have papirer og tilladelser i orden, siger BAT-kampagnens koordinator Reidar Kogstad, 3F Aalborgs Byggegruppe.

Tillidsmændene registrerer både virksomhedernes og deres medarbejderes reelle tilhørsforhold. Er virksomhederne ikke registreret i Danmark, arbejdes der sort.

- Vores fornemmelse er, at mange af de udenlandske byggevirksomheder arbejder i skattely i Danmark, siger Reidar Kogstad.

Jagten på den ulovlige arbejdskraft er en del af BATs landsdækkende kampagne, hvor alle regioner rykker ud på samme tid. Sammen med de faglige BAT-folk har flere folketingskandidater fra Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten vist interesse for at deltage i kampagnen, så de kan få et indblik i problemets omfang.