Foto: Christell Maria Iversen

Ulovlige knallerter stoppet

10 knallertkørere fik sig forleden en ubehagelig overraskelse, da politiet holdt kontrol i og omkring Brovst og Fjerritslev.

Nordjyllands Politi har skrevet 10 sager, hvor knallerterne ikke var i orden.

Det drejer sig om, at seks knallerter var ulovlige, det vil sige, de kunne køre hurtigere end tilladt, en knallert blev konfiskeret, en knallertkører manglede forsikring på knallerten, en kørte uden hjelm, og en knallertkører kørte over for rødt lys.

Alle personerne - otte i alt - fik bøder på hver 1500 kr.

Den person, der fik konfiskeret knallerten, blev først standset i Aalborg, da han kørte for hurtigt. Han lovede ikke at køre på den igen, før han havde gjort sin knallert lovlig, men senere samme dag blev han stoppet i Lindholm, hvorefter han fik knallerten konfiskeret - og i øvrigt vil han modtage to bøder.

Politikommissær Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi fortæller, at politiet jævnligt foretager knallert-kontroller i hele politikredsen.

- Vi ved, at borgerne kan følge fra sig utrygge ved voldsom knallertkørsel, så det er fokusområde for os at foretage disse målrettede knallert-kontroller, siger politikommissæren, der tror, at mange ikke forventer, at straffen for at køre ulovligt på knallert er så hård, som den faktisk er.

Men man risikerer både at få inddraget sit knallertkørekort eller få knallerten konfiskeret - og kørekortet til bil kan endda blive udsat.