Seneste nyt:

Ultraløber Stine Rex efter kæmpe sejr: - Tusind tak for alle jeres søde beskeder

Danmarks bedste ultraløber er overvældet over al den kærlighed, hun har fået, efter det lykkedes hende at vinde et prestigefyldt 220 km-løb i Ungarn.

- Jeg har haft nogle sindssyge dage, siden jeg vandt. På Facebook er der nok kommet mere end 1000 kommentarer med søde beskeder fra folk, der skriver tillykke, og at jeg er pissesej, og det gør mig vildt stolt, siger nordjyske Stine Rex til TV2 Nord.

quote Jeg har haft nogle sindssyge dage, siden jeg vandt. På Facebook er der nok kommet mere end 1000 kommentarer med søde beskeder fra folk, der skriver tillykke, og at jeg er pissesej, og det gør mig vildt stolt.

Stine Rex, ultraløber

Venneanmodningerne strømmer ind fra både Nordjylland og resten af verden – efter Stine Rex i søndags vandt det prestigefyldte ultraløb Ultrabalaton i Ungarn. Her tilbagelagde hun 220 kilometer på 22 timer, 21 minutter og 34 sekunder – med et forspring på mere end to timer ned til nærmeste konkurrent.

 
 
Foto: Facebook

- Jeg får 30-40 venneanmodninger på Facebook hver eneste dag – fra folk hvis navne jeg slet ikke kan udtale, siger Stine Rex med henvisning til sin mange nye fans fra Ungarn, hvor løbet er det største af sin slags.

Stine Rex, der til dagligt arbejder som fitnesskoordinator i DGI Huset i Nordkraft, var allerede dagen efter sejren ude med en hilsen og tak til sine fans og sin mand Dan Kristensen – på Facebook skrev hun blandt andet:

”1000 tak for alle jeres søde beskeder. Betyder rigtig meget for mig. Ultra balaton 220 km 22.21 min var en kæmpe oplevelse og vanvittig flot og hård rute. (…) Min største krise var omkring 170 km,der blev mørkt og styrt regnede og jeg kunne bare mærke vable på vable. Mine ben blev som beton, vejret havde ændret sig til 11 grader, styrt regn og blæst. Det er der hvor jeg har mit hemmelige våben, Dan. Han ved jeg kæmper der, så han opmuntre mig og husker mig på alle de gode ting. Han står ved min side og gør alt hvad han kan for at få mig til at grine og smile igen.”

Ømheden i benene er væk – men selv om kærligheden til løb er stor, så gør vablerne, at Stine ikke har været ude at løbe siden sejren i søndag.

- Jeg gider ikke løbe lige nu, det gør jeg satme ikke, siger Stine Rex og griner stort.

 
 

Du skal huske at rose dig selv

Stine Rex’ præstationer er i sig selv imponerende – og ifølge hende selv er det blandt andet evnen til at ’æde sig selv’, der får hende til at kunne blive ved og ved – længe efter alle andre har givet op.

- Jeg siger til mig selv, at jeg ved, det kommer til at gøre ondt på et tidspunkt, så det ikke kommer som en overraskelse. Og så er jeg god til at sige ”godt løbet, Stine, du er sej” til mig selv, for det giver selvtillid og energi. Jeg går jo igennem forskellige faser under et løb – rent mentalt – og det gælder om at tackle dem. Det holder jeg også foredrag omkring, siger Stine Rex.

Trods evnen til at kigge indad og bide smerten i sig, har Stine Rex også et andet hemmeligt våben – nemlig sin mand – og træner - Dan Kristensen. Han fik også masser af ros på Facebook, efter det lykkedes Stine at stå øverst på podiet.

Her går Stine Rex på scenen i Ungarn for at tage imod pokalen efter sin sejr. TV2 Nord har fået lov at bringe videoen. Foto: Facebook

”Jeg har aldrig følte mig så meget som en stjerne, som til denne præmier overrækkelse, med national sang og hyldests fra mange 1000 mennesker. Kære skat jeg ville aldrig kunne lave disse præstationer uden din hjælp. Du er fantastisk og vanvittig dygtig træner. Elsker dig.”

Sådan skriver Stine Rex på Facebook. – hvor hendes motto i øvrigt er ”Hun når længere end Jack Bauer på 24 timer”.

Stine Rex’ 3 bedste råd under et ultraløb:

Stine vil sætte ny verdensrekord

Selv om ultraløberen, der stammer fra Vejgaard, under hvert løb, når kilometerne bider, lover sig selv, at NU er det sidste løb – så bliver der altid tanker op på ambitionskontoen igen, så snart ét løb er vel overstået.

Og med mange sejre i rygsækken er hun nået dertil, hvor hun tør have store ambitioner.

- Jeg vil gerne prøve at sætte ny verdensrekord. Jeg tror, jeg har størst chance i et 48 timers løb, hvor jeg skal løbe så langt, jeg kan på den tid. Verdensrekorden er 401 km – da jeg prøvede for sjov, nåede jeg 335 km. Men det var med jetlag, hvor jeg var træt, allerede inden jeg startede, så jeg tror, jeg har en chance, siger Stine Rex – og tilføjer, at det formentlig bliver i 2020.

Stine Rex er nomineret til Den NORDJYSKE Idrætspris, der uddeles onsdag aften i Gigantium af NORDJYSKE Medier og Aalborg Stiftstidendes Fond. Prisen er på 100.000 kroner.

De øvrige to nominerede er Vejgaard Boldspilsklub og Løgstør Håndboldklub.

- Det er en kæmpe ære for mig at være nomineret, for dem i dommerkomiteen er mega seje, og jeg er beæret over, at de har peget på mig som kandidat, siger Stine Rex – der ydmygt og spændt glæder sig til en afklaring af, om hun bliver Nordjyllands nye, største idrætsnavn.

Danmarks nationalsang bliver spillet for ultraløber Stine Rex, da sejren i Ultrabalaton er en realitet. TV2 Nord har fået lov at bringe videoen. Foto: Facebook

Stines ugetræningsplan


Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

250617 norwegian erstatningskrav

play Ansatte i lufthavn tiltalt for svindel med flybilletter

20210726-102735-L-4326x3189ma

Officielt: Henrik Toft skifter til nordjysk klub

Bilka1

play Skal Bilka til Hjørring? Nu skal politikerne i Hjørring igen tage stilling

Spilt med Heunicke og Hannah

play Brexit kan koste Hannah lægedrøm - nu vil minister se på regler for udenlandske læger

Til forsiden

Til forsiden