Ung fra voldelig indbrudsbande stikker af

Foto: Ivan Johan Hansen (Arkiv)

Fem tyve overfaldt to mænd, inden politiet fik fat på dem. Bagefter flygtede den ene fra psykiatrisk afdeling.

En ung mand fra en indbrudsbande, der søndag blev anholdt og varetægtsfængslet, var tilsyneladende så utilfreds med, at dommeren valgte at anbringe ham på en psykiatrisk afdeling, at han flygtede fra stedet.

Omkring midnat natten mellem søndag og mandag så han sit snit til at stikke af fra den psykiatriske afdeling uden for Viborg, som han netop var ankommet til.

- Han hoppede ud ad et vindue, der stod åbent på grund af varmen, siger efterforskningsleder Gert Østergård, lokalpolitiet i Holstebro.

Derfor leder politiet nu efter den unge mand.

Han er mistænkt for at være en af fem medlemmer af en aggressiv og voldelig indbrudsbande, der søndag morgen plagede det vestlige Midtjylland.

Klokken 06.15 søndag vågnede en beboer på Nørreskovvej på Jegindø ved Thyholm i Nordjylland, ved at nogle personer rumsterede i hans hus.

Han bevægede sig ned fra førstesalen og opdagede minimum tre indbrudstyve, der var i færd med at plyndre huset.

Ifølge politiet overfaldt tyvene manden, da han forsøgte at blokere terrassedøren, så de ikke kunne komme ud. Dermed udviklede indbruddet sig til et røveri, og det lykkedes røverne at stikke af.

Godt tre timer senere modtog politiet en indbrudsanmeldelse fra Jernbanegade i Thisted.

Her havde en mand forsøgt at forhindre fire-fem unge i at bryde ind i et hus.

Han fik en på kassen og fik besked om at forsvinde og holde mund over for politiet.

Indbrudsgruppen stak af i en mørk bil, som imidlertid blev opdaget kort tid efter af betjente fra Midt- og Vestjyllands Politi, som anholdt de fem voldelige indbrudstyve.

Gruppen blev sent søndag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de alle blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for røveri.

Forsiden lige nu