Ung kandidat kæmper for ældre stemmer

Den unge radikale folketingskandidat Nana Sofia Hansen gerne til hovedstaden. Christiansborg trækker og vejen skal banes ved hjælp af andet end unge stemmer. I dag besøgte hun Fynsgade-centret i Aalborg.

Den unge radikale begyndte hos en gruppe ældre kvinder på aktivitetscentret. Kvinderne er i fuld gang med at lave nips til juletiden. Men nips i form af penge til de ældre vil Nana Sofia Hansen ikke love.

- Jeg vil ikke sætte tal på, hvor meget mere de ansatte skal have i løn, eller hvor mange hænder mere vi skal bruge, for jeg vil ikke ud i en overbudspolitik, siger Nana Sofia Hansen. Radikal folketingskandidat til TV2/NORD.

Næste stop var centrets madgruppe. Mændene hyggede sig, men kunne godt bruge lidt mere tid fra kommunen til rengøringen i hjemmet.

- Der er jo ikke tid til skift af sengetøj og storvask. Det må jeg selv klare og det begynder at knibe lidt med det, siger Børge Årøe, der dagligt kommer på aktivitetscentret på Fynsgade i Aalborg.

Børge Årøe er blevet alene - og kunne derfor også godt mangle en og snakke med derhjemme.

- Det ville være dejligt med lidt, så man kunne få talt om de personlige ting, familien og sådan, siger Børge Årøe.

Den unge radikale er sikker på, at to ting kan afhjælpe manglen på hænder og den stressede hverdag i plejesektoren.

Sygefraværet blandt personalet skal ned og så skal uddannelsen som social og sundhedsassistent have et løft.

- Jeg vil kæmpe for at uddanelsen bliver mere anset blandt de unge og dermed trække flere ind i faget, siger Nana Sofia Hansen.