Lederen af Dronninglund Ungdomsklub er blevet kritiseret for fyringen af en ungdomsklubleder, samt en - ifølge kritikerne - unødvendig forberedelsesrejse til Østrig. Det afviser formanden for fritids- og kulturudvalget i dag. (Arkivfoto)

"Ungdomslederen gør det godt"

Formanden for fritids- og kulturudvalget i Brønderslev Kommune forsvarer nu lederen af Brønderslev Ungdomsskole, efter han er blevet kritiseret for fyringen af en ungdomsklubleder tilbage i 2011.

Lederen af Brønderslev Ungdomsskole gør det godt. Det slår formanden for fritids- og kulturudvalget i Brønderslev Kommune, Eskild Sloth Andersen (Soc.Dem.), nu fast i en pressemeddelelse.

Det sker efter at debatten har raset efter fyringen af den tidligere ungdomsklubleder Rikke Mortensen, som blev afskediget i 2011. Det får nu Eskild Sloth Andersen til at opfordre Rikke Mortensen til at ligge hendes fyreseddel frem på bordet.

- Den fyrede tidligere leder af Dronninglund Ungdomsklub er velkommen til at lægge alle sagsakter frem. Det kan vi ikke gøre som arbejdsgivere, men hun kan selv vælge at lade pressen studere opsigelsen, siger Eskild Sloth Andersen.

Udmeldingen kommer efter, at Peter Vestergaard er blevet kritiseret. Blandt andet for at have taget til Østrig for at forberede en skitur - hvilket kritikerne ikke mente var nødvendigt. Men den kritik mener Eskild Sloth Andersen ikke er berettiget.

- Tværtimod er der tale om, at han sammen med en række andre ungdomsskoler tager ned og sikrer, at alt er klart til, de mange unge der i uge 8 indtager pisterne med risiko for alvorlige ulykker til følge. Det er en ledelse, der tager sit ansvar for de unge på sig, fortæller Eskild Sloth Andersen i pressemeddelelsen.