LIGE NU:

Unge ord på skrift

Forårets litteraturfestival i Aalborg, Ordkraft, har nu resulteret i - ja, hvad skulle det næsten ellers have været end en bog.

I forbindelse med Ordkraft i Nordkraft i foråret skrev ti unge en novelle hver. Nu er de udkommet sammen med den musik, der har inspireret til novellerne.

- Det er fedt og noget af en drøm, der går i opfyldelse, siger veninderne Nikoline Thomsen og Marie Eriksen, der kender hinanden fra Dronninglund Gymnasium.

I dag så de for første gang den bog, de er en del af.

- Det er lidt surrealistisk at se sit navn på bogen, fortæller Marie Eriksen.

For de to piger er skrivningen et frirum i en travl hverdag.

- Så kan man pludselig lade som om man er i Afrika eller New York. Det er lidt som en lille ferie at skrive, mener Nikoline Thomsen, der i forvejen har sit navn på en anden bog - udgivet i forbindelse med forfatterskolen i Brønderslev.

Alle noveller er skrevet til musik af to unge, nordjyske bands - Flod og Bagdad Beat. En cd med de ti numre følger med bogen. Og måske Ordkraft, bog og tilhørerende cd får en ny generation af forfattere på banen.

- Jeg regner da med at skulle leve af det, når jeg er færdig med gymnasiet, fortæller Nikoline Thomsen.

Ordkraft vender tilbage til foråret med fokus på blandt andet forfattere, der blander sig i den offentlige debat, og indvandrerforfattere.