LIGE NU:

Unge overfaldt betjente i Nørresundby

En tilsyneladende banal sag om husspetakler udviklede sig voldsomt, natten til onsdag.

En mand på 22 og en kvinde på 20 år blev anholdt efter at de natten til onsdag angiveligt overfaldt to betjente.

- Vi bliver kaldt ud til en sag om husspetakler i Nørresundby, og patruljen kommer frem. Det udvikler sig så, og patruljen må tilkalde assistance, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Bruno Brix.

- Da de andre patruljer kommer frem, står en 22-årig mand og holder en af kollegerne i halsgreb, og da en anden betjent skrider ind for at anholde manden, bliver han sparket af en 20-årig kvinde, der også er på stedet, fortsætter vagtchefen.

Det lykkes efterfølgende hurtigt at få anholdt begge personer, som onsdag morgens sad i detentionen på politigården i Aalborg. De er siden blevet løsladt, men sigtelsen om vold mod politiet er opretholdt mod dem begge.

Både den 20-årige kvinde og den 22-årige mand var ifølge vagtchefen påvirket af både alkohol og narkotika eller medicin, men den påstand og hændelsesforløbet i øvrigt mener den 20-årige kvinde, som har kontaktet TV2/Nord, ikke passer på virkeligheden.

Kvinden, der hedder Julie, men som ikke vil stå frem med sit efternavn, fortæller at hun og hendes kæreste, den 22-årige, rigtigt nok var kommet i klammeri, men da den første patrulje ankommer, er det politiet og ikke dem, der optrapper situationen. Og det halsgreb, vagtchefen siger er årsagen til at der skal tilkaldes assistance, er ifølge Julie slet ikke fundet sted.

Hendes forklaring lyder at fire betjente holdt hendes 22-årige kæreste fast og slog ham flere gange. Derfor lagde hun sig imellem med det resultat at også hun blev holdt fast på voldsom vis.

Julie fortæller, at hun og hendes kæreste vil klage over Nordjyllands Politi.

Politikommissær Henrik Staal som har overtaget sagen, vil ikke kommentere den yderligere. Han siger, at den beskrivelse vagtchefen gav onsdag morgen, beskriver hændelsesforløbet tilstrækkeligt.