LIGE NU:

Unge på bosted frygter nedskæringer

Unge på et bosted i Vodskov frygter, at sammenlægningen af to afdelinger vil betyde, at de bliver ladt alene i weekenderne.

17-årige Matias Yssing har siden oktober 2012 været på specialinstitutionen Bøgen i Vodskov. Han er bange for, at sammenlægningen af to afdelinger vil betyde, at han i weekender kan risikere at blive ladt alene.

- Når der er en, der skal ud at køre med en af de andre, så skal vi sidde heroppe og måske risikerer vi at få selvmordstanker, og så er de der jo ikke til at snakke med os, siger han.

Matias Yssings mor frygter også, hvad der kan ske med hendes søn. Hun har flere gange oplevet, hvordan Matias kan have det, når han har sine nedture, og hun så derfor allerhelst, at der i stedet var mere personale til de unge i netop weekender, som kan være svære at komme gennem for bostedets unge.

- Det er fordi, det er der, vi plejer at have det hårdest. Vi plejer jo at være hjemme i sådan nogle weekender, men det er ikke så tit, at vi er det længere, og så sker det ofte, at vi får det dårligt, siger Matias om sin oplevelse af, hvordan det er at være på Bøgen i weekenderne.

Bøgen har valgt at slå to beboelsesafdelinger sammen i weekender, hvor nogle af de unge tager hjem, så de kan bruge mandetimerne i hverdagen i stedet. Hvor der tidligere har været tilknyttet en pædagog døgnet rundt på hver afdeling, vil der i fremtiden kun være en.

- Det, vi gør helt konkret, det er, at vi går fra to døgnvagter ind til to beboere til at have en døgnvagt plus en tværvagt, forklarer forstander Brian Tjørnelund, der i samme omgang forsikrer, at ingen af de unge vil komme til at være ufrivilligt alene på institutionen.

- Jeg ved slet ikke, hvor det her med at være alene på institutionen det kommer fra, for det har aldrig været intentionen. Vi kører et fast vagtlag, og selvfølgelig skal de unge ikke være alene på institutionen.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden