LIGE NU:

Unge søger hjælp på varmestuer

I Brønderslev søger flere og flere af byens unge hjælp på varmestuerne.

De har fået en skæv start på livet og flere af dem er havnet i en form for misbrug. Ofte er de svigtet hjemmefra, og derfor søger de ikke blot hjælp til deres misbrug men også til at få sociale relationer. Derfor bliver Brønderslevs varmestuer i stadig stigende grad besøgt af helt unge mennesker mellem 18 og 23 år.

- De to år jeg har været her har vi mærket en stigning i antallet af unge. De søger nogle at snakke med og en tryghed i en hverdag de ikke har kontrol over, fortæller Helle Toftegård der er leder af Kirkens Korshærs varmestue i Brønderslev.

Varmestuen er åben for alle over 18, men alligevel ser Helle Toftegård med stor bekymring på det stadig stigende antal unge der besøger stuen.

- Det er jo som sådan ikke et sted for dem. De er unge, de har muligheder for at blive til en hel masse. Vi har ikke mulighederne for at hjælpe dem videre, og de skal jo ikke hænge fast her hele livet, siger en bekymret Helle Toftegård.

I Brønderslev Kommune har man ikke et specielt tilbud til unge misbrugere. En stor fejl erkender formanden for socialudvalget. Og netop den mangel er man nu i gang med at rette op på.

- Vi har afsat 2,5 millioner kroner til et projekt der er målrettet særligt unge misbrugere. De er i en anden situation er hærdede misbrugere, og derfor skal de også hjælpes på en anden måde. Samtidig gør vi i projektet meget ud af at koble andre fagrupper end behandlere på, så de unge som en del af behandlingen også kan komme i kontakt med de relevante uddannelsestilbud, fortæller Thomas Krog(SF) til TV2 Nord.

Projektet blev vedtaget på et møde i byrådet i Brønderslev i slutningen af maj måned.