03:26

I dag var 30 elever fra 9. klasser i Aalborg Kommune på besøg hos fem ældre mennesker, der skal lære dem nye perspektiver på livet.

1 af 2

Unge uddannes med livshistorier

Et nyt initiativ fra Aalborg Ungdomsskole skal give unge elever i Aalborg Kommune nye perspektiver på livet gennem livsfortællinger fra ældre medborgere.

Unge i Aalborg Kommune skal dannes ved at få fortalt livshistorier af ældre medborgere. Det mener i hvert fald Aalborg Ungdomsskole, der har sat et nyt initiativ i gang, hvor 9. klasses elever besøger ældre i kommunen for at høre deres fortællinger.

Det er første gang, at Aalborg Ungdomsskole afprøver konceptet. I dag var 30 elever fra flere forskellige 9. klasser i Aalborg Kommune på besøg hos fem ældre mennesker.

Eleverne var delt ind i mindre grupper, og en af dem der fik besøg var 66-årige Benny Petersen. Han bød fem elever indenfor til historier om, hvordan det er at være adoptivbarn og leve med epilepsi. Han håber, at hans erfaring kan smitte af på de unge.

- Jeg tror, de kan lære lidt af det her med, at selvom man ingen forældre har, så kan man godt få et liv alligevel. Jeg er adoptivbarn, så jeg kender det selv. Det var det, jeg fortalte dem, siger han.

Udover at høre historier, skal de unge også tage noter og forsøge at genfortælle de ældres historier, som de selv oplevede dem. Det sker, når de i morgen præsenterer deres såkaldte "sjælebilleder" på Mellervangskolen. De personlige historier, var da også noget, der berørte de unge.

- Han fortalte, at nogle af de ting han sagde til os, dem gad han ikke fortælle, hvis han snakker med sin præst eller med andre mennesker. Så at han fortæller os det, det var jeg meget glad for, siger Mathias Søgaard Christensen, der var en af eleverne, der besøgte Benny i dag.