LIGE NU:

Unge væk fra Kennedyarkaden

De unge fra Kennedy-arkaden er kommet videre. Det er den glædelige meddelelse fra politi og Aalborg Kommune dagen før en af de unge i morgen skal i retten, tiltalt for det såkaldte stadiondrab.

Der hænger ikke længere en gruppe af 13-17-årige på bænkene i Kennedyarkaden i Aalborg. For de fleste af de unge er kommet i gang med uddannelse, arbejde eller er blevet anbragt på institution.

Vi fik sat navn på alle de unge og fulgt op på dem i samarbejde med politiet. Nogle har fået et skoletilbud, mens andre er anbragt uden for Aalborg. Så vi har fået god styr på de unge, siger rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg, Mai-Britt Iversen (Soc.dem.).

Mange af de unge har selv taget sig sammen til at komme i gang med andet end druk og misbrug. Andre har selvfølgelig stadig problemer, men de samles ikke længere i noget, der kunne minde om en bande.

- Vi ser ikke længere, at de unge samles i så massivt omfang som tidligere, siger Bjarne Mæng, der er vicepolitikommissær i sektionen for forebyggelse hos Nordjyllands Politi.

De positive resultater skyldes, at politiet har åndet dem i nakken, mens kommunen har givet dem tilbud om uddannelse og job.

- Det første, vi skal gøre, er at spotte de unge så tidligt som muligt. Og det har vi ikke altid været gode nok til. Nogle gange har jeg hørt fra skolelærere, at "det har vi godt vidst i flere år". Men det er vigtigt, at vi ikke ved noget i flere år, før vi agerer på det, understreger Mai-Britt Iversen.