LIGE NU:

Unge vinder innovationspris for banebrydende hjælp til demente

Opfindsomme unge fra Aalborg Handelsgymnasium løb med sejren i innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere for idéen om at bruge ansigtsgenkendelsessoftware til at skabe sikkerhed for demente.

Noget der klinger så sci-fi-agtigt som ansigtsgenkendelsessoftware lyder umiddelbart lidt fjernt fra plejehjemsverdenen og demente ældre. Ikke desto mindre har fem unge fået ideen til at få lige netop de to ting til at spille sammen og har dermed vundet Region Nordjyllands innovationskonkurrence for ungdomsuddannelser, Nordjyske Nyskabere.

Finalen løb af stablen i Utzon Centret i Aalborg, hvor Patrick Jacob Mannoni, Frederik Borksted, Thor Toft Sørensen, Stig Nørgaard Lassen og Masih Molavyzada fra Aalborg Handelsskole, dystede mod fire andre hold af innovative unge om den bedste og mest innovative idé. 

Fem elever på Aalborg Handels-gymnasium har vundet innovations-konkurrencen Nordjyske Nyskabere.

Femmandsgruppen, som kalder sig Salus, har i fire måneder arbejdet med deres idé, som kan skabe øget tryghed og sikkerhed på plejehjem med fokus på demente beboere. Idéen går ud på at opsætte ansigtsgenkendelsessoftware, hvor et kamera scanner de demente beboeres ansigter, når de nærmer sig udgangen eller går ud fra plejehjemmet. Herefter vil personalet få direkte besked på et digitalt device, så de kan forhindre beboeren i at forvilde sig væk fra plejehjemmet.

Det var en idé og et produkt som fik stor ros for både sin originalitet og mulige samfundsværdi samt sit realisérbare forretningspotentiale. Markedsbehovet er umiddelbart til stede, og bliver produktet en succes, er vejen også banet for at brede det ud i hele landet samt for at eksportere det globalt.

Med sejren i Nordjyske Nyskabere følger foruden æren også målrettet rådgivning samt en præmiecheck på 25.000 kroner, som vinderne kan bruge på at videreudvikle deres forretningsidé og produkt.

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

Ole Post Madsen, økonomiformand i Aalborg Freja samt Simon Gasberg som er målmand, anfører og bestyrelsesmedlem i Aalborg Freja.

play Nordjysk pokalsensation: - Giv os AaB i næste kamp

Vestre landsret viborg

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

Til forsiden

Til forsiden