00:41

1 af 2

Urtekram solgt for 215 millioner

Urtekram International A/S, som er Skandinaviens største økologiske fødevaregrossist med base i Mariager, er solgt til det svenske børsnoterede selskab Midsona AB, Malmø.

Midsona AB er en af de førende virksomheder i Norden inden for helsekost, personlig pleje og hygiejne, og ejerskiftet får som udgangspunkt ikke betydning for de 150 medarbejdere, direktionen, eller den daglige drift af virksomheden.

- Der er en rigtig god stemning på virksomheden. Set med danske briller ser det godt ud for de danske medarbejdere. Basis for salg til svenske virksomheder er på plads, og der er ingen tvivl om, at det er godt for både virksomheden og medarbejderne, lyder det fra en glad adm. direktør, Lars Børresen.

Ross Jackson, der sammen med den almennyttige forening Gaia Trust er hovedaktionær i Urtekram, udtaler:

- Urtekram bidrager hver dag gennem produktion af sunde økologiske produkter til et bedre miljø. Jeg er glad for sammen med Gaia Trust at bidrage til en solid og sund grøn virksomheds succes i Danmark.

Urtekram var i 1995 tæt på en betalingsstandsning, da stifteren Lisbeth Damsgård inviterede Gaia Trust og Ross Jackson til at overtage aktiemajoriteten med en kapitalindsprøjtning på 6 mio. kr.

Den årlige omsætning er siden steget fra omkring 50 millioner og er på vej mod 400 millioner kroner.

Ross Jackson tilføjer:

- Salget af Urtekram sikrer midler til Gaia Trust, således at foreningen kan udvide og professionalisere dens to store projekter ? den globale økosamfundsbevægelse og uddannelse i bæredygtighed.

I Danmark, hvor bevægelsen startede, er der i dag omkring 50 økosamfund, heriblandt de to største, Hjortshøj Andelssamfund ved Aarhus og Munksøgård ved Roskilde.